top of page
Sök

Lyxhotell innebär möjlighet till lyxfrukost! Eftersom det här var vår sista heldag på Bora Bora ville vi se till att börja dagen speciellt. Vi hade därför beställt en "Canoe Breakfast", där de alltså levererar frukosten direkt till ens bungalow med en traditionell outrigger canoe.

Det kändes lite stelt och ovant att sitta och vänta medan de paddlade fram och sedan serverade frukosten, men så ska det väl vara när man är med om något speciellt. Oavsett en otroligt härlig start på dagen!Här är frukosten på väg.Kan knappast bli lyxigare!Efter frukosten slappade vi kvar ett bra tag i vår bungalow. Vi hade fått mycket mat till frukost, så vi sparade en del och tog till lunch under dagen. Vi fick se både fina fiskar och eagle rays utan att lämna hotellrummet!
Framåt eftermiddagen kände vi ändå att det var dags att hitta på något. Så vi gick till stranden tillhörande hotellet och lånade en outrigger canoe, vilket inte kostade något extra (tur det, med tanke på rumspriserna...). Vi paddlade runt alla bungalows, och Erika passade på att hoppa av vid vår egen bungalow för att kunna fota Niklas när han paddlade.


Efter paddlingen tog Erika sig ett dopp och utforskade korallerna under vårt rum. Vi drack sedan lite drinkmix innan vi gick för att äta god middag på hotellrestaurangen. En trevlig sista kväll på Bora Bora!Niklas paddlar på.
Erika snorklar under vardagsrumsbordet.
Tahiti-drink med vacker utsikt. Niklas ser även till att matcha ölburken.
Ytterligare besök av rockor.
Vår promenadväg till hotellrummet.
Lyxig middag, och sedan promenad tillbaka under en vacker stjärnhimmel.
Vår bungalow.

Sista morgonen på Royal Bora Bora! Vi gick upp tidigt och njöt av frukostbuffén - den uppskurna frukten tröttnar man aldrig på! Vi packade efter frukosten ihop våra väskor, och checkade ut från hotellet. Vi lämnade våra väskor i deras bagagerum, då vi hade ytterligare ett snorkeläventyr på agendan innan det var dags att bege sig mot nästa hotell.

Kring 08:30 blev vi upphämtade från hotellets brygga av H2O Bora Bora, som skulle ta med oss på en snorklingstur. Vi var 5 personer i båten som kördes runt av guiden Diego (som det visade sig senare blivit upplärd av guiden Yael från vår första snorklingstur på Bora Bora).


Det blev, precis som förra snorklingsturen, helt fantastiskt! Vi fick se en manta ray, eagle rays och fina koraller igen. Det blev inga delfiner denna gång, men istället fick vi se en stor muräna - Niklas favoritupplevelse! Det går inte riktigt att fånga på bild hur stor den var, i verkligheten kan vi lova att man blev chockad när man fick se den!

Film från snorklingsturen.


Muränan!


Niklas närmar sig mer än gärna både mantan och muränan, och fixar även närbild på en fin trumpetfisk!


Efter snorklingsturen satte vi oss vid poolbaren som vanligt och åt lunch, billigt och gott. Sedan hämtade vi våra resväskor och promenerade knappt 10 minuter bort till sista hotellet för resan - InterContinental Le Moana. Det var ett riktigt lyxhotell, och därför hade vi bara unnat oss två nätter här i en overwater bungalow.

Redan vid incheckningen fick vi känna av lyxen, då vi blev ombedda att slå oss ned i en soffa och blev serverade drinkar medan vi fyllde i formulären som behövdes för incheckning. Det var någon som samtidigt tog hand om vårt bagage, och såg till att det fraktades ut till vårt rum. Efter att ha fyllt i alla papper blev vi guidade runt på resorten och visade till vårt rum, som låg en lång promenad ut - faktiskt så långt ut man kunde komma, då det enda rummet som fanns kvar att boka när vi väl gjorde det var det lyxigare (och dyrare 😅) alternativet ”End of Pontoon”.

Incheckning på InterContinental Le Moana.


Vår bungalow överträffade nästan förväntningarna, med otrolig utsikt in mot Bora Bora samt ut över lagunen. Rummet hade också ett soffbord i glas där man kunde kika på fiskarna som simmade kring korallerna under. Vi slösade ingen tid, utan satte direkt igång med att slappa, vilket i princip var enda målet med den här sista vistelsen. För vem behöver fartfyllda aktiviteter när man kan njuta av att bara vara i paradiset?


Rundvandring i vår bungalow.


Vi gjorde oss snabbt hemma i bungalowen, och Niklas passade på att ta ett dopp från vår brygga medan Erika slappade med macarons (som vi fått av hotellet) i sin solstol.


När det blev sen eftermiddag tog vi promenaden tillbaka in mot stranden för att först boka morgondagens frukost, som skulle bli en specialare (mer om detta i nästa inlägg). Därefter satte vi oss vid ett bord nära baren och beställde varsin drink under hotellets happy hour.

Promenad in mot stranden vid skymningen.


Goda drinkar!


Efter att ha druckit upp våra drinkar gick vi till hotellrestaurangen och åt middag, vilket fick avsluta första dagen på lyxhotellet!


Middagen - där det även ingick förrättssoppa i små shotglas.
Efter ännu en god hotellfrukost begav vi oss mot Matira Beach, som är den mest populära publika stranden på Bora Bora (de flesta stränderna ligger annars på hotellområden, på deras egna små öar). Efter ungefär 10 minuters promenad var vi framme vid stranden, där vattnet såg lika underbart ut som överallt annars här!

På väg mot mer snorklingsvänlig del av Matira Beach.


En hund passade på att ta sig ett dopp!


Någon tar sig ut på vattnet med en outrigger-kanot.


Vi hoppade snabbt i vattnet där det såg ut att finnas korallrev och gav oss ut för att snorkla. Nu hade vi dock blivit lite bortskämda, så trots flera slöjfiskar och andra vackra fiskar nöjde vi oss med bara en kortare snorkeltur.

Efter snorklingen gick vi tillbaka en bit på stranden, där vi hade siktet inställt på ”Bora Bora Beach Club” för lunch. Självklart förevigade vi oss också vid deras turistiga skylt i vattnet.


Är man turist så är man!


Goda drinkar, men Erika var lite besviken på bristen av dekorationer i relation till det dyra priset (och bilderna i menyn).


Utsikten var dock värd att betala för!


Efter lunchen promenerade vi tillbaka till vårt hotell, och hyrde där en kajak för vår hotellkredit. Niklas hade hittat något på Google Maps som kallades för ”The Aquarium”, vilket såg ut att vara i rimligt paddelavstånd från oss. Med vissa reservationer (med SUP-turen i färskt minne…) gick Erika med på att paddla dit. Och kanske var vindarna lite snällare mot oss denna dag, eller så var det en kombinerad insats som gjorde att paddlingen inte alls blev så jobbig eller svår. Tur det!

På väg mot ”The Aquarium”.

Vi tog oss ut till platsen där vi ungefär trodde att Google Maps hade märkt ut ”The Aquarium”. Där band vi fast kajaken i en boj, och hoppade sedan i vattnet. Vi såg några andra som också var i och snorklade, och förstod på så sätt var det var värt att ta sig.

Under ytan fann vi så många fiskar som vi inte sett någon annanstans! Namnet ”The Aquarium” gjorde verkligen skäl för sig. Det märktes också att det var en populär turistplats, när det till och med fanns ordnat för bra fotomöjlighet under vattnet.

”The Aquarium”

Kvällen avslutades på hotellrestaurangen, där de hade happy hour med livemusik och dansuppträdande. Personalen hade verkligen fullt upp, vilket märktes när vår beställning blev fel på flera sätt (saknades saker, och Niklas fick ingen sked till sin soppa) och det sedan tog 20 minuter innan någon personal fanns att få tag på, trots att Niklas ställde sig upp för att försöka haffa någon. Trots kaoset hade vi en mysig sista kväll på Royal Bora Bora, och kunde njuta av kvällen trots att det blev lite packning inför morgondagens kommande byte av hotell.


Lugnet i bilden bedrar, men trots allt trevlig happy hour på hotellet.


Bröllopsresan

bottom of page